24. SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK FESTİVALİ 4-5-6-7 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentteki STK’larla bir araya gelerek 24. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’ni 4-5-6-7 Temmuz’da yapacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 3.05.2024 23:57:00 0
24. SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK FESTİVALİ 4-5-6-7 TEMMUZ’DA YAPILACAK

24. SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK FESTİVALİ 4-5-6-7 TEMMUZ’DA YAPILACAK


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentteki STK’larla bir araya gelerek 24. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’ni 4-5-6-7 Temmuz’da yapacaklarını açıkladı. Festivalin ilk günü olan Perşembe günü yerel sanatçılar Sazdan Adam ve Yağmur sahne alacak. Cuma günü akşam İrem Derici ve Hakan Altun, Cumartesi akşamı Simge Sağın ve Kıraç, Pazar günü Betül Demir ve Mert Demir sahne alacak.


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentteki Sivil Toplum Örgütleri temsilcileriyle bir araya gelerek 24. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’ni 4-7 Temmuz’da 4 gün olarak yapacaklarını açıkladı.

 

STK’LAR KATKI SUNACAK


AKM’de yapılan toplantıya eşi Kadın Gücü Kooperatifi Neriman Posbıyık ile birlikte katılan Başkan Posbıyık, sivil toplum örgütlerinden festivalde düzenlenecek etkinlikler konusunda katkı sunmalarını istedi.

 

Festivalde sahne alacak sanatçıları da açıklayan Başkan Posbıyık, Festivalin ilk günü olan Perşembe günü yerel sanatçılar Sazdan Adam ve Yağmur’un, Cuma günü akşam İrem Derici ve Hakan Altun’un, Cumartesi akşamı Simge Sağın ve Kıraç’ın, Pazar günü ise Betül Demir ve Mert Demir’in sahne alacağını belirtti.

 

-EREĞLİ ASLA SANATTAN VAZGEÇMEYECEK-

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:


“Bir ülke sanatsız yaşayamaz benim gözümde. Sanat bir ülke ve kent için vazgeçilmez unsurlardandır. Müzik, resim, spor toplumun gelişimi için önemli şeylerdir. Belki ekonomik yönden sıkıntı içerisinde olabilirsiniz. Maddi yönden sıkıntılar olabilir ama asla bir bölgenin, kentin, ülkenin kalkınması için asla sanattan vazgeçemezsiniz. Bizde elimizden geldiği kadar Ereğli’de sanat olaylarına her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Bu konuda da her taraftan takdir alıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durum herkes hissediyor ekonomik yönden sıkıntı durumda. Tüzel kişilikler de sıkıntılı durumda. Belediyelerde sıkıntılı durumda. Ben yeni seçilen Belediye Başkanlarına Allah kolaylık versin diyorum. Ama biz asla Ereğli olarak sanattan vazgeçmiyoruz. Belediyeye yük olmadan buradaki imkanı olan insanlarla, bağışlarla bunu yapıyoruz. Bize destek olan iş insanlarına, müteahhitlere, Erdemir’e hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. 23 yıldır yaptığımız bu festival benim festivalim değil. Her zaman söylediğim gibi Ereğli halkının festivali. Bu yıl yine hep birlikte sizlerinde katkısıyla 24. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’ni en iyi şekilde yapacağız.”

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş de festival etkinlikleri ve birlikte yapılacak çalışmalar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Festivalin günlük programları, STK’ların da talepleri doğrultusunda şekillendikten sonra duyurulacak.