Tarih: 28.02.2026 02:45

İletişim Başkanı Duran’dan, Hocalı Katliamı mesajı

Facebook Twitter Linked-in

İletişim Başkanı Duran'dan, Hocalı Katliamı mesajı

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımla Hocalı katliamında hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

 

İletişim Başkanı Duran paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 

"Hocalı'da 26 Şubat 1992'de yaşanan vahşet, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. Yaşlı, kadın, çocuk demeden yüzlerce masum insanın hunharca katledilmesi, vicdan sahibi herkesin hafızasında derin bir acı bırakmıştır.

 

Hocalı, sadece Azerbaycan'ın değil, bizlerin ve tüm insanlığın vicdanında açılan bir yaradır. O gece dökülen gözyaşları, kardeşliğimizin, dayanışmamızın ve ortak mücadelemizin simgesi hâline gelmiştir.

 

Hocalı'da hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.

 

Hocalı'yı unutmadık, unutturmayacağız."

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Ermeni güçlerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı'nın 34. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

 

"Hocalı Katliamı'nın 34'üncü yılında, katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle, hüzünle yad ediyor, dost ve kardeş Azerbaycan halkına taziyelerimi iletiyorum. Acısını her zaman kalbimizin en derinlerinde hissedeceğimiz bu insanlık dışı katliamı asla unutmayacağız."


 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —