Menü ÇİLEK HABER GAZETESİ  HABERİN GERÇEK ADRESİ
Tarih: 27.03.2026 16:16
Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi

Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

KARS - BHA 

Narkotik ekiplerinden başarılı operasyon Kars Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında Susuz ilçesinde bir aracı takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmaların ardından durdurulan 08 plakalı araçta detaylı arama gerçekleştirildi. Aramada; 18,45 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Şüpheli tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan A.Y. (38) isimli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi kapsamında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Mücadelemiz kararlılıkla sürecek” Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu madde ticaretine karşı yürüttüğümüz mücadele, vatandaşlarımızın da desteğiyle etkin bir şekilde artarak devam edecektir.”

Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık

Kars genelinde son dönemde artırılan denetim ve operasyonlar sayesinde, özellikle kırsal ve ilçe bağlantı yollarında uyuşturucu sevkiyatına geçit verilmemesi hedefleniyor. Emniyet birimleri, hem sokak satıcılarına hem de uyuşturucu ticareti yapan organizasyonlara yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kars Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmelerinin bu mücadelede büyük önem taşıdığını belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —