AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Davul Zurnalı Toplu Sözleşme

YAŞAM 27.01.2021 05:23:00 0
AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Davul Zurnalı Toplu Sözleşme

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz  ile Belediye- İş Sendikası  arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 196 işçiyi kapsayan toplu sözleşmede en düşük maaş 3 bin 800 lira olurken en yüksek maaş 7 bin lira oldu. İşçiler zammı davul zurna eşliğinde oyun oynayarak kutladı.

Akçakoca Belediyesi taşeron ve kadrolu olarak çalışan toplam 196 çalışanı için Belediye-iş Sendikası ile birlikte yeni bir sözleşme imzalayarak maaşlarda zam yaptı. İmzalanan yeni sözleşme davul zurna ile kutlandı.

Akçakoca Belediyesi ile yetkili Belediye İş sendikası arsında belediye şirketine bağlı 4A ‘lı 145 işçi ile 51 kadrolu işçi için sürdürülen toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Sendika ile yapılan yeni sözleşme sonucunda,  4A  olarak çalışan 145 işçiye Devletin belirlediği yüzde 21’lik asgari ücret artışına ilave olarak yüzde 20 daha zam yapılarak maaşları 3 bin 800 liraya çıkarıldı.  Belediye yönetimi ile sendika arasında   51 kadrolu çalışan için yapılan görüşmelerde ise  yüzde 25 zam yapıldı. Buna göre kadrolu işçilerin  en düşük maaşı 6 bin lira en yüksek maaşı 7 bin liraya çıkarıldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, imza töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışanlar adına sevinçli olduklarını söyledi.

İşçilerin özlük hakkının önemli olduğunu belirten Başkan Yanmaz, "Bugün sizler için çok büyük bir gün, özlük haklarınızı alıyorsunuz.  Sizin bütün özlük haklarınızı tamamen verdik. Devletimiz yeni asgari maaş zammını yüzde 21 yükseltmişti. Bizler yeni sözleşme ile birlikte üzerine yüzde 20 daha  ilave zam yaptık. 3 bin 800 liraya denk gelen aylık gelire çıkardık maaşlarınızı.  Bizim için önemli olan işçi emeğidir." dedi.

 Yapılan yeni sözleşme işçiler tarafından davulla ve zurnayla belediye binasının önünde oyunlar oynanarak kutlandı.