Tarih: 25.12.2024 20:39

“ASGARİ ÜCRETE KOMİK ZAM”: ECEVİTÇİ DÜŞÜNCE PLATFORMU’NDAN SERT TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

“ASGARİ ÜCRETE KOMİK ZAM”: ECEVİTÇİ DÜŞÜNCE PLATFORMU’NDAN SERT TEPKİ

 

Ecevitçi Düşünce Platformu Başkanı Pekcan Günarslan, 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Yapılan zammın halkın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu savunan Günarslan, asgari ücretin en az 30 bin TL olması gerektiğini belirtti.

 

“ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM KABUL EDİLEMEZ”

 

Ecevitçi Düşünce Platformu Başkanı Pekcan Günarslan, belirlenen 22.104 TL’lik asgari ücretin, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların yükünü hafifletmekten çok uzak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 

“Asgari ücrete yapılan zam komik ve göstermeliktir, kesinlikle kabul edilemez. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızla adeta alay edilir gibi bir rakam belirlenmiştir. Bugün asgari ücret, 4 kişilik bir ailenin kira ve temel gıda masraflarını karşılamaktan çok uzaktır. Asgari ücretin en az 30 bin TL olması gerekir ki bir ailenin temel ihtiyaçları karşılanabilsin.”

 

“ASGARİ ÜCRET NEYE GÖRE HESAPLANDI?”

 

Günarslan, hükümete asgari ücretin hesaplanma kriterlerini sormanın zamanı geldiğini belirterek, ekonomi politikalarını eleştirdi. Şu soruları yöneltti:

 

“Asgari ücret neye göre hesaplandı? Hangi zamlar göz önüne alındı? Eğer asgari ücrete yapılan zamma göre ekonomi iyi deniliyorsa, o zaman ürünlere yapılan zamlar da durdurulsun. Enflasyonun yükü tamamen halkımızın omuzlarına bırakılmış durumda. Halkımızı enflasyona ezdirmeyelim, asgari ücrette acilen iyileştirme yapılsın.”

 

“EKONOMİ HALKIN SIRTINDAN YÜK ALMAK ZORUNDA”

 

Ecevitçi Düşünce Platformu, asgari ücretin yalnızca bir maaş değil, toplumdaki refah seviyesinin de bir göstergesi olduğunu vurguladı. Günarslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

 

“Vatandaşlarımızın alım gücü her geçen gün düşerken, açıklanan bu asgari ücretin kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Enflasyonla mücadelede yük, halkın değil, hükümetin omuzlarında olmalıdır. Bizler, asgari ücretin adil bir şekilde belirlenmesi ve halkımızın refah seviyesinin artırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

Günarslan’ın açıklamaları, ekonomik krizle mücadele eden vatandaşların sesi olurken, asgari ücret konusunda daha adil ve gerçekçi adımlar atılması yönündeki talepleri yeniden gündeme taşıdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —