BAŞKAN POSBIYIK, İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKTI, EK ZAM YAPTI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 5 BİN 16 TL OLDU

Ekonomi 10.02.2022 21:10:00 0
BAŞKAN POSBIYIK, İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKTI, EK ZAM YAPTI

BAŞKAN POSBIYIK, İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKTI, EK ZAM YAPTI
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 5 BİN 16 TL OLDU
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplu sözleşmenin bitmesine 6 ay olmasına rağmen belediye çalışanlarına ek zam yaptı. Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzalandı, Kdz. Ereğli Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 5 bin 16 TL oldu. Başkan Posbıyık; “Ailenizle birlikte güle güle harcayın, hayırlı olsun “ dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşmeye ek protokol imzalanarak çalışanlara yeniden zam yapıldı. 
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak Belediye Personel Şirketi çalışanı 794 işçisi kapsayan ek zam protokolünü Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş ile imzaladı. Başkan Posbıyık, müjdeli haberi AKM Nikah Salonu’nda toplanan belediye işçisine duyurdu.
BELEDİYEDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 5 BİN 16 TL OLDU
Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Çok değerli mesai arkadaşlarım, sevgili kardeşlerim. Hepinizi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum. Hepinize merhaba diyorum. Artık salonlara falan sığmıyoruz. Ereğli her geçen gün büyüyor, hizmet alanları da büyüyor. Her zaman böyle bir araya gelme imkânımız olmuyor. Bugün akşam sizlerle toplandık. Çok zor günlerden geçiyoruz. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Emekçiler olarak zor günlerden geçiyoruz. Enflasyon aldı başını gidiyor. 
-EMEKÇİLER ENFLASYON KARŞISINDA ZOR DURUMDA- 
Zamlar, elektrik, mazot, doğalgaz her şey bunları tarif etmeme gerek yok. Bizzat olayın içinde yaşıyorsunuz, kendiniz de görüyorsunuz. İnsanlar çok zor durumda. Allah’a şükür sizlerle beraber çalışıyoruz. Yine emeğimizin karşılığını alıyoruz çok şükür ama çalışamayan insanlarımız da var. Onları içinde Ereğli Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz, yardımlaşmayı sürekli devam ettiriyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Her yere ulaşmak için ekip arkadaşlarım devamlı olarak büyük bir gayret içerisinde.
-PERSONELİN ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI HEP VERMEK İSTİYORUZ- 
Uzun zamandan beri birlikteyiz benle beraber 94’lerde başlayan arkadaşlarımız var aramızda, benim en büyük hedefim; çalıştığım arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarıma, iş arkadaşlarıma imkanlarım ölçüsünde elimden geldiği kadar alın terlerinin karşılığını, emeğinin karşılığını vermek en büyük hedeflerimden birisidir.
Toplu sözleşmelerde diğer konularda memurlarla yapılan sözleşmelerde Karadeniz bölgesinin önde belediyesi olarak zamlarımızı veririz.  Ben şuna inanırım, eğer çalışan emekçi arkadaşlarım alın terinin karşılığını alamıyorsa, maddiyata kafası takılıyorsa ondan çok verim alınmaz. Verim almak için onların haklarını korumak, onların hak ettiklerinin karşılığını vermek bizim en büyük boynumuzun borcu olarak görüyorum.
Şuanda; nasıl insanlar zor durumda ise inanın bütün kurumlarda zor durumda. Tahmin edersiniz, su işletmesinde çalışan arkadaşlarım var aranızda biz suyu evlere nasıl ulaştırdığımızı çok iyi bilirler. Elektrik, mazot bunların hepsi zamlandı, bizde de maliyetler katlanıyor. Allah’a şükürler olsun. Uzun yıllardan beri çalıştığımız için belediyeyi çok iyi noktalara götürmeye çalışıyoruz. Duyduğumuz kadarıyla bir çok belediye haklı olarak ikramiyeleri bile ödeyemiyor, maaş veremeyen belediyeler de var duyuyoruz. Allah onlara kolaylık versin. Şükürler olsun çok değerli meclis üyelerimizle, ekip arkadaşlarımızla beraber tecrübelerimizi de ön plana koymak suretiyle belediyemizin hiçbir devlet kurumuna, vergiye, sigortaya, müteahhide borcumuz yok.
-BELEDİYELER DE ZOR DURUMDA-
Allaha şükürler olsun ama yarınımızı göremiyoruz. Siz nasıl yarınınızı göremiyorsanız bizlerde kurum olarak yarınlara hazırlık yapmaya çalışıyoruz. Enflasyon devam edecek mi? Dolar, döviz kurları yükselecek mi? Çünkü; yeni malzeme alırken eski malzemelerin yerine malzemeleri alamıyoruz. Aynı fiyatta inanılmaz yükselişler, fiyat farkları var. Bütün bunlara rağmen tecrübemizle bu işi götürüyoruz.  
-SENDİKALI YAPIP, SÖZLEŞME İMZALADIK-
Ben 2019 yılında tekrar göreve geldikten sonra Kdz. Ereğli Personel Limited şirketimizde 857 çalışanımız vardı. Bunların tamamı sendikasızdı. Bunların hepsinin de sendikalı olması bana nasip oldu. Sendikalı oldunuz. Sizlerle beraber sendikalı olduktan sonra ilk toplu sözleşme ilk bana ve ekip arkadaşlarıma nasip oldu, imzaladık. 
-HAZİRAN’A KADAR ARA SÖZLEŞME İMZALADIK-
Bizim aslında personelimizle Haziranda sözleşmemiz bitiyor. Ama ben görüyorum. Biz hissediyoruz belediye olarak, kurum olarak bir çok zorlukları hissediyoruz. Sıkıntıları hissediyoruz. Dolayısıyla sizlerle emekçi olarak sıkıntı çekiyorsunuz. Bunları da iyi biliyorum. Keşke imkanlarım çok fazla olsa da belediye imkanları sizlere daha iyi ücret versem inanın sizlerden daha çok mutlu olurum. Böyle bir yapıya sahibim. Bunu siz de biliyorsunuz. Onun için herhangi bir anlaşma yapmama gerek olmadığı halde zamlardan dolayı, enflasyondan dolayı sizlerin hırpalandığını gördüğümüz için ek zam yapıyoruz. Personel şirketinin başında olan arkadaşlarımızla, muhasebeci arkadaşlarımız ve başkan yardımcılarımızla toplantı yaptık. İşçi arkadaşlarımıza toplu sözleşmeye kadar ne verebiliriz, imkanlarımız ne! Sendikayı çağırdık. Onlar da şaşırdılar. ‘Hiç kimse ek zam değil toplu sözleşmeyi zor yapıyor. Onlarla da konuştuk ve kendimiz arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız görüşmeler neticesinde sizlerin hiç değilse toplu sözleşme yapılıncaya kadar Haziran ayına kadar bir ara zam verelim dedik.
-YEVMİYELERE 25 TL ZAM, SEYYANEN İLAVE 650 TL ZAM YAPILDI-
Yürürlükteki mevcuttaki sözleşmeye göre. Yevmiyelere 15 TL zam miktarını güncelleyerek 25 TL’ye çıkardık. Ayrıca; aylık 650 TL brüt seyyanen sosyal paket adı altında bir zam daha verdik. Bu şekilde en düşük şirket personel işçi maaşı; bekar, çocuksuz, kıdem ve sorumluluk hariç, yol ve yemek dahil 5 bin 16 TL’ye yükselttik. Bu zammı, zorunlu olmamamıza rağmen vicdanımızla, meclis üyelerimizle sizin durumunu bildiğimiz için yapıyoruz. Toplu sözleşme yapılıncaya kadar bu zammı verdim. 2 çocuk sahibi personelimizin eline 5 bin 323 TL para geçecek. Hayırlı uğurlu olsun. Ben ve ekip arkadaşlarım, meclis üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımızla birlikte biz sizi seviyoruz. Ereğli Belediyesi’nde ne kadar güzellikler oluyorsa bu eser sizlerin sayesinde oluyor. Emeğinizle çalışarak bunu ortaya koyuyorsunuz.
-İŞ SAATLERİNDE DİSİPLİN İSTİYORUM-
Sağlıklı olun, sağlığınıza dikkat edin. İş saatlerinde disiplin istiyorum. Bizim size gösterdiğimiz anlayışa göre siz de Ereğli halkı için biraz daha fazla çalışmak üzere bize destek olun. El ele vererek birlikte Ereğli’yi en iyi noktaya getirelim. Ereğli’nin her yerinde çalışmalarımız var. Havaların ısınması ile birlikte daha bir hızlı çalışma içerisine gireceğiz.
-HAZİRAN’DA TEKRAR TOPLU SÖZLEŞME YAPACAĞIZ-
Haziran ayında tekrar toplu sözleşmeye oturacağız. Hakkınızı vereceğiz yine Allah nasip ederse. Ailenizle birlikte, çocuklarınızla biberlikte hep mutlu olun. Biz bunu istiyoruz. Hepinizi seviyorum.”
Başkan Posbıyık’ın işçilerle toplantısına, eşi Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı.