Belediye BaşkanıDr.Ömer Selim ALAN'ın 19 Mayıs Mesajı

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNDEM 19.05.2022 04:02:00 0
Belediye BaşkanıDr.Ömer Selim ALAN

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başkan Alan mesajında; 19 Mayıs 1919’da yakılan kurtuluş ateşi ile bağımsızlığa giden yolda Türk milletinin kaderinin çizildiğini, bu özel günün ise geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edilmesinin çok büyük anlam ifade ettiğini söyleyerek, yayımlamış olduğu mesajında şu görüşlerine yer verdi: ‘19 Mayıs Türk tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır ve gençlerimiz bu tarihi çok daha iyi anlamalı ve idrak etmelidir. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin  kurtuluşa giden yolunda 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli bir yeri vardır. Türk Milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıslar, milletimiz var olduğu sürece büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır. Aynı zamanda 19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatısı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı bir günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. 

Dr. Ömer Selim ALAN
Zonguldak Belediye Başkanı