Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacağız

Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacağız

GÜNDEM 29.10.2021 04:38:00 0
Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacağız

Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacağız

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Egemenliği kayıtsız şartsız millete devreden cumhuriyetin bizler için nasıl büyük bir kazanım olduğunu iyi bilmeli, onu değerlerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmalıyız” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı kazanan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları laik, demokratik ilkelere dayalı çağdaş bir toplum kurmak ve dünya milletleri içinde onurlu yerini almış saygın bir ulus yaratmak amacıyla, 29 Ekim 1923’te, Cumhuriyet ilan etti. Cumhuriyeti tam bağımsızlık ilkesi ile taçlandıran Ulu Önder, üzerinde yeni bir devlet kurduğu temeli hak, hukuk, adalet gibi kavramlar üzerine inşa etti. Yüzyıllardır “kul” ya da “tebaa” olarak yaşayan bir toplumun hiçbir zümre ayrımı gözetmeden tüm kesimlerini eşit haklı yurttaş konumuna yükselten Cumhuriyet, herkesi tasada ve kıvançta birleştirdi. Cumhuriyeti kuranlar tüm bunların yanı sıra eşitlik, özgürlük, kardeşlik gibi kavramların yeni devletin temel ilkeleri arasına girmesini de sağladı” dedi.  

 

YURTTA SULH CİHANDA SULH’İLKESİNİ TÜM ULUSLARIN ORTAK DEĞERİ HALİNE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Kantarcı, açıklamasını “Bugün cumhuriyeti kurarak bize emanet edenlere, ülkemizi, hukukun her şeye egemen olduğu, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla eksiksiz olarak işlediği gerçek bir demokrasiye kavuşturmak; yokluğa, yoksulluğa son verip müreffeh bir toplum yaratmak gibi bir borcumuz var. İçinde yaşadığımız günler, bize yalnızca ülkemiz değil, tüm dünya için de görevler veriyor. Ulu Önder’in, savaşların tüm anakaraları yangın yerine çevirdiği bir zamanda, politik bir düstur olarak insanlığın önüne koyduğu ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini tüm ulusların ortak değeri haline dönüştürmek, dünyanın selameti, insanlığın geleceği açısından da önem taşıyor. Egemenliği kayıtsız şartsız millete devreden cumhuriyetin bizler için nasıl büyük bir kazanım olduğunu iyi bilmeli, onu değerlerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmalıyız” diyerek mesajını sürdürdü.

 

DOLU DOLU GEÇECEK BİR PROGRAM DÜZENLEDİK

Kantarcı mesajını, “Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyete gönülden bağlı olan Çaycuma Belediyesi, çalışmalarını bu bilinç ve kararlılıkla sürdürüyor. Yaptığı iyi belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra çağdaş demokratik değerlere de sahip çıkan belediyemiz, bu yıl ilçemizde Cumhuriyetin coşkusunu vatandaşlarımızla birlikte yaşamak için dolu dolu geçecek bir program düzenledi. Konserlerden havai fişek gösterisine, fener alayından halk koşusuna kadar pek çok aktivitenin olduğu kutlama etkinliklerinde, Cumhuriyete olan bağlılığımızı her yaştan yurttaşımızla birlikte coşku seli içinde ifade edeceğiz. İçinde Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet aşkı olan tüm bölge halkını etkinliklerine davet ederken, 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Bu uğurda yaşamını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet” diyerek tamamladı.