DOĞRU HABERCİLİK VE MEDYA ETİĞİ 10 DİLDE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, medya etiğinin önemine ve doğru haberciliğin toplumsal sorumluluğuna dikkat çekti.

GÜNDEM 26.12.2024 11:24:00 0
DOĞRU HABERCİLİK VE MEDYA ETİĞİ 10 DİLDE YAYIMLANDI

DOĞRU HABERCİLİK VE MEDYA ETİĞİ 10 DİLDE YAYIMLANDI

 

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN MEDYA ETİĞİ VURGUSU

 


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, medya etiğinin önemine ve doğru haberciliğin toplumsal sorumluluğuna dikkat çekti. Altun, medyanın etik ilkelerden sapmadan toplumu doğru bilgilendirme görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

 

ALTUN: MEDYA, TOPLUMSAL SORUMLULUĞUNU ETİK İLKELERLE YERİNE GETİRMELİ

 

Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

"Medyanın bu önemli fonksiyonu yerine getirmesi, mesleki etik ilkelerin sistematik bir şekilde uygulanmasıyla mümkündür. Medya etiğine sahip çıkmak konusunda en büyük sorumluluk hiç kuşkusuz gazetecilere düşmektedir. Etik değerlere bağlı kalan basın mensupları, mesleğin saygınlığını ve güvenilirliğini koruyacaktır."

 

ERDOĞAN’DAN HAKİKAT VURGUSU: "DOĞRULUK, HABERCİLİĞİN OLMAZSA OLMAZIDIR"

 

Altun, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medya etiğine ilişkin ifadelerini hatırlattı:

 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi: ‘Hakikatin en yalın haliyle okuyucuya ve izleyiciye aktarılması, bu mesleğin olmazsa olmazıdır.’"

 

Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın medya etiği konusundaki çalışmalarını aktaran Altun, yakın zamanda yayımlanan “Doğru Habercilik ve Medya Etiği” kitabını işaret etti.

 

10 DİLDE YAYIMLANAN REHBER NİTELİĞİNDE KİTAP

 

Altun, uluslararası medya etik ilkelerini derleyerek hazırlanan bu rehber kitabın, medya profesyonelleri ve araştırmacılar için önemli bir kaynak olduğunu ifade etti. Daha önce Türkçe, İngilizce, Arapça, Azerbaycan Türkçesi, Rusça, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Yunanca dillerinde yayımlanan kitap, Kürtçe çevirisiyle birlikte toplamda 10 dilde okuyuculara ulaştı.

 

"Şiarımız net: Her Dilde Yaşasın Hakikat!" diyen Altun, bu yayının geniş bir uluslararası kitleye ulaşarak etik habercilik için önemli bir rehber olacağına inandığını belirtti.

 

MEDYA ETİĞİ: TOPLUMSAL GÜVENİN TEMEL TAŞI

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu çalışması, medyanın toplumsal güven inşasındaki kritik rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Altun’un açıklamaları, gazetecilere ve medya kuruluşlarına, sorumluluklarını yerine getirirken etik değerlere bağlı kalma çağrısı yapıyor.

 

Etik habercilik, sadece bir mesleki standart değil, aynı zamanda demokratik toplumların sağlıklı işleyişi için vazgeçilmez bir gereklilik olarak öne çıkıyor. Bu tür çalışmalar, Türkiye’nin doğru habercilik konusunda uluslararası düzeyde örnek teşkil eden adımlar attığını ortaya koyuyor.