Elpek Dokuyan Kadınlara destek: Coğrafi İşaret Belgesi Başkan Duman’a teslim edildi
Kdz. Ereğli TSO Başkanı ve yönetiminin yapmış olduğu ziyaretler kapsamında bir sonraki durağı, Elpek Dokuyan Kadınlar Kooperatifi oldu. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında elpek üretimi ve kadın emeğinin ekonomiye katkısı üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette kooperatif başkanı Nigar Duman ve yönetimi hazır bulundu.
Program çerçevesinde, elpek bezinin bölgesel bir değer olarak tescillenmesini sağlayan coğrafi işaret belgesi kooperatife teslim edildi. Belgenin, kooperatifin üretim kapasitesini güçlendireceği ve elpek bezinin daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.
Kooperatif Başkanı Nigar Duman, kadın üreticilerin güçlenmesi ve elpek dokumasının gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi.