İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezunlarına Yemin ve Kep Atma Töreni Yapıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı

Eğitim 20.08.2021 03:17:00 0
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezunlarına Yemin ve Kep Atma Töreni Yapıldı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezunlarına Yemin ve Kep Atma Töreni Yapıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı. 19 Ağustos Perşembe Farabi Kampüsünde gerçekleştirilen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Üniversitemiz Senatörleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende fakültesinden birincilikle mezun olan Semih Çayır mezun öğrenciler adına konuştu. Törenin devamında Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı açılış konuşmasını yaptı. Rektörümüz sözlerine üniversitemizin eğitim hayatına 1924 yılında Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi ile başladığını ve 1992 yılında Karaelmas adı ile kurulduğunu ve bugün 14 fakülte, 4 yüksekokul, 1 konservatuvar, 9 Meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 34 uygulama ve Araştırma merkezi ve TEKNOPARK ile eğitim faaliyetlerine devam ettiğini belirterek başladı. Üniversitemizin başvurusu sonucu YÖK onayı ile kurulan Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezinin mutluluğunu da paylaşan Rektörümüz, merkezin hayırlı olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı: “Hayatınız Boyunca Haklının, Zayıfın Yanında Olun.”

Rektör Çufalı mezun olan öğrencilerimize; "Nitelikli ve nicelikli başarılara sahip olmaya devam edin, hayatınız boyunca haklının, zayıfın yanında olun. Evrensel değerlere önem vererek doğruluktan ayrılmayın, hepinize başarılar dilerim. Yolunuz açık, aydın olsun." dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz: " Bir Ülke Güçlüyse Bilin ki Vatandaşları Niteliklidir."

Törende konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Ülkelerin gücü vatandaşlarının eğitim seviyesiyle çok yakından ilgilidir. Bir ülke güçlüyse bilin ki vatandaşları niteliklidir. Entelektüel sermayeye yatırım yaparsak kazançlı çıkan ülke olacaktır. Bu bağlamda, nitelikli insan gücüne katkı sunan üniversitemizi ve yeni mezunlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra Dr. Öğr. Üyesi Müjdat Başaran eşliğinde mezuniyet yemini edilmesi, kep atma ve devamında fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi.