İlahiyat Fakültemiz Mezunlarına Yemin ve Kep Atma Töreni Yapıldı

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nden 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı.

Eğitim 31.08.2021 20:07:00 0
İlahiyat Fakültemiz Mezunlarına Yemin ve Kep Atma Töreni Yapıldı

İlahiyat Fakültemiz Mezunlarına Yemin ve Kep Atma Töreni Yapıldı
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nden 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için yemin ve kep atma töreni sosyal mesafe gözetilerek yapıldı. 31 Ağustos Salı günü oditoryum da gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Üniversitemiz Senatörleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende fakülte birincisi Cansu Yazıcı mezun öğrenciler adına konuştu. Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı açılış konuşmalarını yaparak öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti.
Rektör Çufalı konuşmasının başında yangın ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Aramızdan ayrılan Doç. Dr. Ali Arslan’a bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, bugün açıklanan sonuçlar itibariyle üniversitemizi kazanlar öğrencilerimize de hayırlı olması dileğinde bulunarak onların üniversitemizde kaliteli bir eğitim alacakları ve memnun olacaklarını belirtti. Geleceğe uğurladığımız İlahiyat Fakültesi mezunlarımızın birer manevi mimar olduğunu söyleyen rektörümüz, “Sorumluluğunuz çok fazla, yaşantınız ve sözlerinizle her daim örnek bir hayatınız olmalıdır. Üstesinden geleceğinize güveniyorum.” dedi. Rektörümüz konuşmasını mezun olan öğrencilerimize başarılar dileyerek ve iyi temennilerde bulunarak sonlandırdı.
Mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra Doç. Dr. Salih Aybey eşliğinde mezuniyet yemini edilmesi ve devamında fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi.