Kalabalık bayramlaşmalardan uzak duralım

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada uyarılara yer verdi.

GÜNDEM 20.07.2021 02:57:00 0
Kalabalık bayramlaşmalardan uzak duralım

Kalabalık bayramlaşmalardan uzak duralım

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada uyarılara yer verdi. Kantarcı açıklamasında, “Sevgili vatandaşlarımızdan bu bayramda da son derece dikkatli olmalarını, özellikle kalabalık bayramlaşmalardan uzak durmalarını önemle rica ediyorum. Bayramlaşmalar mümkünse aile ile sınırlandırılmalı, diğer arkadaş, dost ve akrabalarla yapılacak kutlamalarda pandemi koşullarına uygun davranılmalıdır” dedi.

 

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Uzun bir aradan sonra nihayet sevdiklerimizle yan yana gelebileceğimiz, kısıtlamaların olmadığı bir bayramı kutluyoruz. Sofralarımızın bir başka bereketle şenlendiği, dayanışma ve kardeşlik duygularının en güzelinin sergilendiği bu özel günlerde dargınlıkları unutup, küsleri barıştıracağız. Kurban Bayramı’nın oluşturduğu manevi iklimle bir nebze de olsa sorunlarımızdan uzaklaşacak, sevdiklerimizle yan yan olmanın coşkusuyla umutlarımızı daha da yeşerteceğiz” dedi.

 

 

COVİD 19 TEHLİKESİNİN HENÜZ GEÇMEDİ

İnsanlığın uzun bir uğraşı sonucunda Koronavirüsle mücadelede önemi bir noktaya geldiğini de hatırlatan Başkan Kantarcı, “Yaşanan salgın nedeniyle sevdiklerimizle yıllarca kucaklaşamadık. Salgınla mücadelenin bir aşama kaydetmesi sonrasında yasakların olmadığı bir bayramı yaşayacağız. Ancak vaka sayılarında belli düzeyde artışlar yaşanması, iki yıldır bizleri evlerimize hapsederek hayatımızı çekilmez kılan Covid 19 tehlikesinin henüz geçmediğini gösteriyor. Sevgili vatandaşlarımızdan bu bayramda da son derece dikkatli olmalarını, özellikle kalabalık bayramlaşmalardan uzak durmalarını önemle rica ediyorum. Bayramlaşmalar mümkünse aile ile sınırlandırılmalı, diğer arkadaş, dost ve akrabalarla yapılacak kutlamalarda pandemi koşullarına uygun davranılmalıdır” dedi.

 

ÇAĞDAŞ BİR KENTİ ADIM ADIM İNŞA EDİYORUZ

Kantarcı açıklamasını, “Çaycuma Belediyesi olarak en değerli varlığımız Çaycuma’mızı, geleceğe, en iyi şekilde hazırlamanın çabası içindeyiz. Bu amaçla gecemizi gündüzümüze katıyor, örnek belediyecilik uygulamalarına imza atarak çağdaş bir kenti adım adım inşa ediyoruz. Bunun yanı sıra, ülkemizde sevgi ve kardeşliği egemen kılmak, demokrasi ve adaleti yeniden tesis etmek, yokluğu, yoksulluğu tüm biçimleriyle ortadan kaldırmak gibi görevlerimiz olduğunun da farkındayız. Sevgili Çaycumalıların da bu sorumlulukla hareket edip yarının aydınlık Türkiye’sini kurma çabalarına her zaman destek vereceğine inancım tamdır. Unutmayalım, ne yapacaksak hep birlikte yapacak, her başarıya hep birlikte ulaşacağız. Bu düşünce ve duygularla başta değerli Çaycumalılar olmak üzere tüm ulusumuzun ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor, herkesin bolluk, bereket, sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmesini diliyorum” diyerek tamamladı.