MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ ORMANCILIK HAFTASI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI:

MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ ORMANCILIK HAFTASI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI:

Siyaset 22.03.2022 18:20:00 0
MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ ORMANCILIK HAFTASI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI:

MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ ORMANCILIK HAFTASI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI:
"ORMANLARIMIZ YEŞİL HAZİNELERİMİZ"
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. TUNÇ, mesajında Ormancılığa önem verdiklerini bu nedenle Ormancılık alanında çok önemli icraatlar gerçekleştirdiklerini ve orman köylüsünü daima desteklediklerini söyledi.
Milletvekili Tunç, mesajında şunları söyledi; "Ormanlarımız yaşanılabilir bir çevre için olmazsa olmaz yeşil hazinelerimizdir. Bu nedenle ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi ve ormanlarımızdan faydalanılması büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda Hükümetimiz; Orman ve Su İşleri Bakanlığı vasıtasıyla son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, daha yeşil bir Türkiye için seferber olmaktadır. Mavi bir gökyüzü, berrak sular, geniş yeşil alanlar, verimli ormanlar, güzel bir çevre, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye hedefi için gerçekleştirilen bu çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." Dedi.
Ülkemiz AK Parti iktidarlarında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen Ağaçlandırma Seferberliği ile son 19 yılda 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturdu. Orman alanlarını 2,1 milyon hektar artırarak ağaçlandırma alanında Avrupa’da birinci, Dünyada dördüncü oldu.
Milletvekili Tunç ormana ve yeşile gösterdikleri önemin bir parçası olarak topraklarının yarısı ormanlarla kaplı olan Bartın da önemli orman yatırımları gerçekleştirdiklerini Bartın’da ağaçlandırma kapsamında 2003-2016 yılları arasında 120.900 dekar arazide çalışma yapılarak 11 milyon âdet fidan dikildiğini, Bartın İlinde 2017 yılında 4.936 dekar arazide çalışılarak 470.900 fidan toprakla buluşturulduğunu. 2020 Yılı için 5100 ve 2021 yılı içinde 4400 dekar olmak üzere toplam 9500 dekar alanda ekim-dikim gençleştirme çalışması yapılmıştır. Bartın’da ağaçlandırma ve bozuk ormanların rehabilitasyon çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
Sosyal Ağaçlandırma Projelerimiz devam ediyor
Milletvekili Tunç Bartın’da sosyal ağaçlandırma projesi kapsamında Resmi Kurum , Okul, Üniversite, Dini Tesis ve Mezarlık alanları başta olmak üzere 30500 adet fidan dikim çalışması yapıldığını ayrıca vatandaşlarımıza da fidan dağıtımı yapılmıştır.
Orman yangınları ile mücadele ediyoruz
Milletvekili Tunç, iktidarları döneminde Orman yangınları ile mücadele kapsamında orman yollarının bir kısmının rehabilite edilerek bazı bölgelerde ise yeni yollar açılarak orman alanlarının daha etkili kullanım ve kontrolünün sağlandığını belirterek, Bartın’da 182 km yeni orman yolu, 212 km büyük onarım, 280 km üst yapı, 309 km sanat yapısı olmak üzere 983 km yol yapım faaliyeti yapıldığını söyledi. Milletvekili Tunç iktidarları boyunca orman köylüsünü de unutmadıklarını orman köylüsünün ayakta kalabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını önemli destekler sağlandığını söyledi.
Milletvekili Tunç şehir yaşamı içerisinde sıkılan insanların en büyük isteklerinin doğal bir ortamda vakit geçirmek olduğunu belirterek bunun yolunun şehir ve ormanların bir araya getirilmesi olduğunu bunun içinde kent ormanları projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Bu kapsamda Bartın ‘da Hürriyet Mahallesinde 187 dekar alanda Kent ormanı, Balamba tabiat parkı,  Abdipaşa ve Hasankadıya mesire alanları yapılarak, Küre Dağları Milli Parkında ziyaretçi merkezleri yapıp yürüyüş rotalarını düzenleyip uluslararası standartlarda işaretlemesini yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunduklarını; böylece insanların rahat nefes alabilecekleri piknik yapabilecekleri alanları kazandırdıklarını söyleyerek; “Ormancılık Haftasının ülkemize, milletimize, Orman çalışanlarına ve Orman Köylümüze hayırlı olmasını diliyorum." Dedi.