Öğretmenlerimizle gurur duyuyorum

Öğretmenlerimizle gurur duyuyorum

GÜNDEM 24.11.2021 03:26:00 0
Öğretmenlerimizle gurur duyuyorum

Öğretmenlerimizle gurur duyuyorum

Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “İçinde yaşadığımız salgın koşullarında, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı anlayışıyla görev yapan tüm öğretmenlerimle gurur duyuyorum, hepsini ellerim patlayıncaya kadar alkışlıyorum” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kantarcı açıklamasında, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün, ülkemizde ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanıyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yarına hazırlayan öğretmenlerimiz çağın bilgi ve teknolojik gelişmelerine dayalı olarak, ülkenin ve toplumun gereksinimleri doğrultusunda çocuklarımızın değerlerine bağlı nitelikli bir insan olarak topluma kazandırılması için hiçbir zorluğa aldırmadan hizmet veriyor. İçinde yaşadığımız salgın koşullarında, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı anlayışıyla görev yapan tüm öğretmenlerimle gurur duyuyorum, hepsini ellerim patlayıncaya kadar alkışlıyorum” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZE 3600 EK GÖSTERGE DERHAL VERİLMELİDİR
Öğretmenlerin çalışma ve yaşam koşullarının mutlaka düzeltilmesi gerektiğini de söyleyen Kantarcı, “Öğretmenlerimizin öncelikle ekonomik olarak güçlendirilmesi, ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret düzeyine yükseltilmesi gereklidir. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere kamuda çalışan hiçbir çalışan yoksulluk sınırının altında maaş alması kabul edilemez. Öğretmenlerimizin hem çalıştığı dönemde, hem de emeklilerinde daha rahat bir yaşam sürebilmeleri için 3600 ek gösterge derhal verilmelidir. Öğretmenlerimiz, ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından OECD ülkeleri arasında son sıralardadır. Devletimiz bunu önemli bir sorun olarak görmeli, bu tabloyu tersine çevirecek önlemleri vakit geçirmeksizin almalıdır” dedi. 

ÖĞRETMEN AÇIĞI GİDERİLMELİ, ATAMALARDAKİ MÜLAKAT SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR
Açıklamasının son bölümünde eğitim alanındaki sorunlara da değinen Kantarcı, “Ülke nüfusunun hala önemli bölümünü oluşturan kırsal alanlarla öğretmenlerin bağı tümüyle koparılmış durumdadır. Toplumun geniş kesimlerinin bilimle buluşmasını da engelleyen bu duruma son vermek için taşımalı eğitim kaldırılmalı, kırsalla öğretmen arasındaki ilişki yeniden kurulmalıdır. Mezun olan yüz binlerce öğretmenimize istihdam sağlanması için okullardaki öğretmen açığı giderilmeli, göreve yeni başlama başta olmak üzere tüm atamalarda her türlü suiistimale açık olan mülakat sistemi kaldırılmalıdır.  KHK’lerle işinden çıkarılmış öğretmenlerden mahkemelerde beraat etmiş ya da haklarında takipsizlik kararı verilmiş olanlar derhal görevine iade edilmelidir. Bunlar yapılmadan eğitim alanındaki sorunları çözmek mümkün değildir. Bu duygularla geleceğimizin mimarı plan sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, onların çabalarıyla yarınlarımızın daha aydınlık olacağına olan inancımı bir kez daha tekrarlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.