Ramazan paylaşma ayıdır

TOPLU İBADETLER İÇİN BİRAZ DAHA FEDAKÂRLIK YAPMAMIZ GEREKİYOR

GÜNCELL HABERLER 15.04.2021 23:44:00 0
Ramazan paylaşma ayıdır

Ramazan paylaşma ayıdır

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ramazan ayı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bugünlerde yapılacak en hayırlı iş dayanışmayı unutmamak, muhtaçlara yardım etmek, bir araya gelemesek de yardımlarımızla birbirimize varlığımızı hissettirmektir” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başlayan ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan kantarcı mesajında, “İçinde yaşadığımız bunalımlı günlerde bizleri manen iyi kılıp, moral değerlerimizi ayağa kaldıracak, mübarek ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Yüce Allah’ın rahmet ve bereket ayı olarak insanlığa armağan ettiği ramazan, bizlerin, sabır, bağışlama, adalet, hakkaniyet, dayanışma, paylaşma gibi insani değerlerle bir kez daha kucaklaşmasını sağlıyor. Yaşadığımız Kovid salgını süreci, yüce dinimizin temeli olan bu değerlerin insanlık için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Salgınla bir kez daha anladık ki, sabır gösterip fedakârlıkta bulunmayan, adalet içinde davranıp zenginliklerini paylaşmayan toplumların ayakta kalması da, varlığını sürdürmesi de mümkün değildir” dedi.

 

TOPLU İBADETLER İÇİN BİRAZ DAHA FEDAKÂRLIK YAPMAMIZ GEREKİYOR

Kantarcı, açıklamasını, “Biliyorum, birlikte olmayı, bir araya gelip lokmalarımızı paylaşmayı çok özledik. İbadetlerimizi hep bir arada yapıp, ellerimizi aynı anda semaya açarak dua etmenin hazzını doya doya yaşamak için hepimiz sabırsızlık içindeyiz.  Özlemini çektiğimiz bu günlere ulaşmak için biraz daha fedakârlık yapmamız gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızdan, bu ramazanda,  toplu iftar yemeklerinden, kalabalık teravih namazlarından uzak durmalarını önemle rica ediyorum. Bugünlerde yapılacak en hayırlı iş dayanışmayı unutmamak, muhtaçlara yardım etmek, bir araya gelemesek de yardımlarımızla birbirimize varlığımızı hissettirmektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu duygularla, tüm başta sevgili Çaycumalılar olmak üzere tüm ülkemizin ve İslam dünyasının ramazan aynı kutluyor, insanlığa hukuksuzluktan, haramdan, yalandan, riyadan uzak, barış ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” diyerek tamamladı.