SANAT AKADEMİSİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Ayşe Taş Sanat Akademisi öğrencilerinden oluşan koro Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Düzcelilerle buluştu.

GÜNDEM 10.05.2024 00:27:00 0
SANAT AKADEMİSİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

SANAT AKADEMİSİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ


AYŞE TAŞ KONSERİNE YOĞUN İLGİ


BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLERLE ANILARA YOLCULUK


“KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİ ARTARAK DEVAM EDECEK”

 

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Ayşe Taş Sanat Akademisi öğrencilerinden oluşan koro Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Düzcelilerle buluştu. Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserlerinin seslendirildiği gecede, salonu dolduran vatandaşlar şarkılara hep birlikte eşlik etti.


TRT Koro Şefi ve Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Ayşe Taş’ın bir süredir eğitimler verdiği Düzce Belediyesi Ayşe Taş Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği korosu ilk konserini verdi. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere çok sayıda Düzceli akın ederken birbirinden güzel şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Konserde Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Günden, Burçin Sarıcan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ev sahibi olarak yerini aldı.


Türk Sanat Müziği’nin birbirinden muhteşem eserlerinin seslendirildiği konser sonunda açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek; “her şeyden önce Düzce Belediyesi olarak kıymetli misafirlerimize bu akşam burada olarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Kıymetli saz heyeti var, onlar olmazsa olmaz. Ankara’dan gelen misafirlerimiz var. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü göreve geldikten sonra biz Düzce’ye Devlet Tiyatroları’nın kalıcı sahnesini getirdik ve sahneyi düzenliyoruz. Ayşe Taş hanımefendi Türk Sanat Müziği’ne büyük emeği geçmiş, birçok sanatçı yetiştirmiş büyüğümüzdür. Onun adına Düzce Belediyesi bünyesinde Ayşe Taş Sanat Akademisi kurulması ve kıymetler yetiştirmesi bizim için ayrı bir mutluluk. O kadar emek verdi ki muhteşem bir ekip ortaya çıktı. Birgül hanım yine çok emek verdi. Bu muhteşem koroyu alkışlamamız gerekiyor. Tabii bu sahnenin teknik ekibi arkadaşlarımızın çok büyük emeği var. Organizasyonlarda ev sahibi olmak güzeldir, reklamdır ama bu işin asıl sahipleri teknik ekibimizdir. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.


“DÜZCE’YE BİN 500 KİŞİLİK KÜLTÜR MERKEZİ”


Önemli bir projenin ilk duyurusunu da konser vesilesi ile yapan Sarıcan, müjdenin detaylarını Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vereceğini belirterek “Düzce Belediyesi sanatla ilgili bütün aktivitelerini bu mekanda Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapacak ama daha sonra Başkanımız bir müjde verecek bu konuyla ilgili. Şehir merkezinde Atatürk Kültür Merkezi konseptine çok benzer bir yer yapmak üzere çalışmalar başlayacak. Bin 500 kişilik bir salonumuz olacak inşallah. Bundan sonra böyle faaliyetlerimiz artarak sürecek. Sizin de bu faaliyetlerde fikirleriniz çok önemli, bizimle lütfen paylaşın. Çünkü Düzce Belediyesi siz varsanız var, sizin için var. Bu vesile ile emeklerinize ve o güzel sesinize saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.