SURİYE’DEKİ ALEVİ KATLİAMLARINA KARŞI CHP’DEN GÜÇLÜ TEPKİ: "BİZİM YANIMIZDA OLANLAR CANLARIMIZDIR!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, Suriye’deki Alevi katliamlarına karşı sesini yükseltti.

GÜNDEM 10.03.2025 23:11:00 0
SURİYE’DEKİ ALEVİ KATLİAMLARINA KARŞI CHP’DEN GÜÇLÜ TEPKİ:

SURİYE’DEKİ ALEVİ KATLİAMLARINA KARŞI CHP’DEN GÜÇLÜ TEPKİ: "BİZİM YANIMIZDA OLANLAR CANLARIMIZDIR!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, Suriye’deki Alevi katliamlarına karşı sesini yükseltti. Dural, Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, bu trajedinin bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı. CHP’nin Alevi toplumu ile dayanışma mesajları verdiği ziyaret, büyük yankı uyandırdı.

SURİYE’DEKİ ALEVİ KATLİAMLARINA DİKKAT ÇEKEN ZİYARET

CHP İl Başkanı Devrim Dural, Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Bahaddin Arı ile dernek binasında bir araya geldi. Ziyaret sırasında, Suriye’deki Alevi katliamlarına dair endişeler ve bölgedeki insanlık dramı dile getirildi.

Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Bahaddin Arı, Suriye’deki katliamların hızla arttığını belirterek, “Bugün itibariyle 700 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Aleviler, tarihsel olarak katliamlarla anılan bir topluluk. Ancak bu acılara rağmen, varlık mücadelesini sürdürmeye devam ediyorlar. Bu katliamlar, sadece Alevilerin değil, tüm insanlığın yaşadığı bir dramdır” dedi. Arı, emperyalist güçlerin Orta Doğu’daki savaşları ve mezhepler arası çatışmaları beslediğini belirterek, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

CHP İL BAŞKANI DEVİRİM DURAL'DAN ÇARPICI MESAJLAR

Ziyaret sırasında konuşan CHP İl Başkanı Devrim Dural, şunları söyledi: “Suriye’deki Alevi katliamına sessiz kalmak, insanlık adına kabul edilemez bir durumdur. Buradan haykırıyoruz: Alevi katliamını durdurun! Bu sessizlik, hepimizin ülküsüz kalmasına yol açar. Suriye'deki karmaşa, maalesef topraklarımıza da yansımaktadır. Bu katliam, bilinçli ve sistematik bir şekilde sürdürülmektedir. Katliamın soykırıma dönüşmesinden endişeliyiz. İktidara sesleniyoruz: Gerekeni yapın ve bu katliama son verin!”

Dural, CHP olarak her zaman Alevi toplumunun ve halkın yanında olacaklarını belirterek, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Ayrıca, “Barış istiyoruz ve bu mesajı her platformda yükselteceğiz” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMASI: SİSTEMATİK BİR KATLİAM

Devrim Dural, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuyla ilgili yaptığı açıklamayı da paylaştı. Özel, Suriye’deki şiddet olaylarının arttığını ve Alevilere yönelik saldırıların katliama dönüştüğünü vurguladı. Özel, “İktidarın Suriye’de zafer söylemi, çatışmaların yeniden alevlendiği bir ortamda geçersiz kalmıştır. Suriye’deki Alevi vatandaşlarımızın endişelerini paylaşıyor ve bu konuda daha etkin bir müdahale yapılmasını istiyoruz” dedi.

CHP’NİN BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARI VE MÜCADELEYE DEVAM

Devrim Dural, CHP’nin bölgedeki durumu yakından takip ettiğini ve Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan 15 kişilik bir heyetin bölgeye giderek durumu incelediğini ifade etti. Dural, “Konuyla ilgili tüm milletvekillerimizle, Genel Başkan Yardımcılarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Bölgedeki katliamların son bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ALEVİLERİN YÜZYILLIK MÜCADELESİ: KATLIAMLAR DURMALI

Dural, Alevilere yönelik yıllardır süren sistematik katliamların şiddetle kınandığını belirterek, “Yüzyıllardır süren bu katliamların son bulması için her türlü gayreti göstereceğiz. Alevi canlarımızın yanındayız ve bunu her fırsatta dile getireceğiz” dedi.