Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB 24) Başladı

ZBEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi iş birliğinde düzenlenen Uluslararası "Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB 24)" başladı.

GÜNDEM 10.05.2024 00:28:00 0
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB 24) Başladı

Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB 24) Başladı

 

ZBEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi iş birliğinde düzenlenen Uluslararası "Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB 24)" başladı.

 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB) 24", Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ndeki açılış töreniyle başladı. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu’nun yanı sıra Zonguldak Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun da katıldı.

 

Öğrenci ve akademik personelin yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. ZBEÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, ikincisi düzenlenen kongrenin bu yıl geniş bir katılıma sahne olduğunu belirterek toplam 137 sunumun gerçekleştirileceğini belirtti. Bu sunumların 55 farklı üniversiteden 183 farklı katılımcıyı bir araya getireceğini belirten Çakmak, kongrede gerçekleştirilen sunumların da özel sayı olarak TR Dizin’de taranan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi'nde (ICMEB) yayımlanacağını duyurdu. 2005 yılından bu yana derginin kuruluş ve faaliyetlerini yürütme sürecinde katkı sunan tüm personel, yönetici ve çalışmacılara teşekkürlerini sunan Çakmak, özellikle kongre vasıtasıyla da olabildiğince farklı üniversite ve ülkeden araştırmacılarla alana dair güncel tartışmaları yürütebilme imkânını sunan başta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere tüm yöneticilere ve akademik personele teşekkürlerini sundu.

 

ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise özellikle ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in yönetimiyle birlikte son dönemde üniversite bünyesinde çok sayıda uluslararası kongre ve sempozyumun gerçekleştirildiğini belirtirken aynı zamanda bu faaliyetler aracılığıyla çeşitli üniversite ve ülkelerden araştırmacının ve akademisyenin bir araya gelmesine bununla beraber kendi alanlarındaki son yönelimleri, yaklaşımları ve yeni perspektifleri tartışma imkânı bulmalarına vesile olan Zonguldak’ın adeta bir kongre turizmine ev sahipliği yapmaya başladığını dile getirdi. Akademi ve şehir arasındaki bu etkileşimin karşılıklı bir verimlilik yaratarak gerek akademik çalışmalar gerek de kentin ön plana çıkması için ihtiyaç duyulan etkileşimi sağladığının altını çizen Kutoğlu, bu etkinlikleri gerçekleştirme konusunda başta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere tüm yöneticilere, akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu. ICMEB 24’ün önemine de dikkat çeken Kutoğlu, dünyanın şu an içinde bulunduğu güncel iktisadi sorunların ve tüketim ekonomisinin yarattığı çevre ve iklim tahribatının döndürülmesi çok güç olan bir noktaya varmasının farkındalığında olarak gerekli tedbirlerin alınmasının iktisadi özgün yaklaşımlar ve yeni para politikalarıyla mümkün olabileceğine dikkat çekerek, kongrenin de bu açıdan yeni perspektifleri ve tartışmaları, bir yol haritası olarak da ortaya koyabilmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. İlgili çıktıların sürdürülebilir ve döngüsel ekonomi açısından mühim faydalar sağlamasını umduğunu belirterek sözlerini sürdüren Kutoğlu, kongrenin herkes için hayırlı olmasını temenni ederek, tüm katılımcılara ve organizasyonda görev alan personele teşekkürlerini iletip sözlerini tamamladı.

 

ICMEB 24’ün davetli açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kemal Yıldırım ise “Tarihsel Gelişim Sürecinde Makro Ekonomik Modeller” başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi. İktisat tarihi içinde makro ekonomik modelleri ve bu modellerin ortaya çıkış koşullarında yaratan finansal krizleri detaylı bir şekilde ele alan Yıldırım, gerek öğrenciler gerek de katılımcılar açısından kongrenin açılış amacına da uygun bir biçimde genel, toparlayıcı bir aktarım gerçekleştirerek mevcut krizler ve para sıkılaşmaları sürecinde makro modellerin önemine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Prof. Dr. Kemal Yıldırım’a konuşması sonrasında plaket ve Devrek bastonu hediye eden ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, gerek açılış konuşması gerek de kongreye katılımı için Yıldırım’a teşekkür etti. ICMEB 24 açılış töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sonlandırılırken kongre 14.00’te İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek oturumlarla devam edecek.