Uysal: BBP'nin bir milletvekili çıkarması sürpriz olmayacaktır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak milletvekili adayları, il ve ilçe başkanlarıyla birlikte, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)'ni ziyaret etti. Ziyarette önemli açıklamalar kaydedildi.

POLİTİKA 10.05.2023 04:39:00 0
Uysal: BBP

Haber merkezi -  Büyük Birlik Partisi (BBP) 1'inci sıra Zonguldak milletvekili adayı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan yardımcısı ve önceki dönem Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, 3'üncü sıra milletvekili adayı iş insanı Cengiz Konmuş, partinin Zonguldak İl Başkanı Nihat Şen ve Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu ve bazı teşkilat sorumluları, Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emen'i ziyaret etti.

9 Mayıs Salı, saat 12.oo'da, gerçekleştirilen ziyarette, partinin birinci sıradan Zonguldak milletvekili adayı, aynı zamanda Genel Başkan yardımcısı Op. Dr. Hüseyin Uysal, önemli açıklamalarda bulundu.   

Büyük Birlik Partisi, Zonguldak milletvekili adayı, aynı zamanda partinin genel başkan yardımcısı doktor Uysal, "Cumhur İttifakı" çatısı altında partinin ilk defa barajsız şekilde seçimlerde yer alacağına dikkat çekerek, şu açıklamalarda bulundu: 

"2014-2019 yılları arasında Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı yaptım. Uzun yıllar Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'nde, daha önce Sigorta hastanesi olmak üzere genel cerrahi uzmanlığı yaptım. Şimdi de Büyük Birlik Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sağlıktan Sorumlu Divan üyesi olarak görev yapmaktayım. Bu dönemde de birinci sıra Zonguldak milletvekili adayıyım. 

Ereğli ilçesinde, beş yıllık belediye başkanlığım dönemimde, altyapı başta olmak üzere birçok çalışmaya imza atmıştım. Bütün mahallelerde faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Mahallelere gerçekleştirdiğim ziyaretlerde halkımızın bu konuda teveccühlerini görmekteyim. Sahaya çıktığımızda ilginin yoğun olduğunu ekibimizle birlikte görüyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisinden dolayı sizlerin aracılığıyla da bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. 

'BİR OY CUMHURBAŞKANINA, BİR OY BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NE...'
Ereğli ve Alaplı ilçelerinin yanı sıra, yaklaşık bir haftadır da Kozlu, Kilimli, Devrek, Çaycuma, Gökçebey ilçelerinde birçok ziyaretler gerçekleştirdik. Bugünde (9 Mayıs Salı), Zonguldak merkezimizdeyiz. Çalışmalar gayet iyi gidiyor. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; Zonguldak'ta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, aynı 2018 yılında olduğu gibi büyük bir teveccühle, büyük bir seçmen desteğiyle tekrar seçileceğini görmekteyiz. Zaten bizlerinde asıl gayesi ve birinci amacımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turda büyük bir destekle katkı sağlamak diğer Cumhur ittifakının bileşenleri gibi...Bizler elimizden gelenin daha fazlasını, daha güzelini yapmak için gece-gündüz seçmenlerimizle beraberiz. Şimdiye kadar kent merkezleri, mahalleler ve köylerde binlerce vatandaşımıza ulaştık. Büyük Birlik Partisi'nin Cumhur İttifakında olduğunu, baraj sorununun olmadığını anlattık. Bizler bir oy Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, milletvekilliği seçimlerinde de bir oy Büyük Birlik Partisi'ne oy verilmesini talep ettik. Seçimler için son viraja girildi. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 

Haftalardır süren saha çalışmalarımızı şöyle özetleyebilirim; Halkta büyük bir teveccüh var. Özellikle rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolunda-izinde gittiğimiz için bizleri halk kucaklıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Muhsin başkanın, 'Muhsince' duruşu olmasını istiyorlar. Ondan dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Bizlerde; Zonguldak ilimizden Büyük Birlik Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edecek milletvekili çıkartacağımıza yürekten inanıyoruz. Çalışmalarımız son güne kadar devam edecek. 

Son sözü halk söyleyecek. İki alternatif var: Bir Cumhurbaşkanlığı bir de milletvekili tercihleri var. Bunlar birbirinden bağımsız. İki defa sandığa oy atılacak. Bizler Cumhur İttifakı'nın temsilcisi olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Cumhurbaşkanımıza bir oy verilmesi önceliğimiz. Milletvekilliğinde de, Cumhur İttifakı'nda, Hilal ve Gül olan altında 'Büyük Birlik' yazan yere, Büyük Birlik Partimize destek istiyoruz. İnşallah ta halkımız tercihini hem Cumhurbaşkanlığında, hem de milletvekilliği seçimlerinde de Büyük Birlik Partimize teveccüh edeceklerine, destek olacaklarına yürekten inanıyorum. 

ANKET SONUÇLARI ve ALGILAR...
Çeşitli algı ve anket sonuçlarına katılmıyorum. Bu anketlerde çok geniş bir kitleye ulaşılamıyor. Birçok kararsızda mevcut. Biz sessiz ve derinden geliyoruz. Sadece işimize odaklandık. Hiçbir partiyle olumsuz diyaloğa, tartışmaya girmiyoruz. Haftalardır sahadayız ve ziyaretlerimiz çok verimli geçiyor. İlk defa seçimlere baraj sorunu olmadan giriyoruz. 
Çeşitli analiz ve tahminler her seçim döneminde, farklılık gösterebilir ancak bilgisayar sistemlerindeki istatistiksel tahminler bu durumu baza alamaz. 

Ben şunu gördüm; Günümüzde yapay zeka kullanılıyor. Yapay zekaya ne verirseniz siz bir analiste de analiz yaptırdığınız zaman bunun sonucu ona göre çıkıyor. Örnek, daha önce genel seçimlerde A partisinin B partisinin aldığı oy oranı şu, giriyorsunuz bilgisayara, ardından yerel seçimlerde alınan oy bu, il genelde alınan o partiyi tercih edilen oy oranı bu diye yapar zeka programına giriyorsunuz. Daha sonra size bu dönemdeki tahmini önünüze sıralıyor. Yapay zekanın ve bu bağlamda analistlerin yanılacağını düşünüyorum. Burada; Aday kim? Adayın karşılığı ne? Adayın daha önce yaptığı hizmetler var mı? Aday toplumda takdir ediliyor mu? Bunlar genellikle göz ardı ediliyor. Bunun için ben gerek Zonguldak'ta, gerek ülke genelinde gerekse başka alanlarda yapılan analizlerin yanlış çıkma ihtimalini yüksek görüyorum. Çünkü yapay zekayla insanın beklenti ve tahminleri arasındaki en büyük sıkıntı da bu. Yapay zekanın yanılma payını görünce insanoğlu daha çok yanılıyor. Ama yapay zekanın yanıldığını gördüğü zaman ben bir dahaki sefere yanılmam deyip özgüven geliyor. 

Bu analistlerin veya siyasi partilerin düşüncelerinin toplumdaki daha önceki alınan sonuçlardan kaynaklandığını, bu konuda bir ön yargı oluştuğunu veya topluma empoze edilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Örneğin, Zonguldak'taki üç, iki olayı! Bu durumda, diğer siyasi partileri yok sayıyorlar, görmüyorlar. Daha önceki alınan oylar baza alınıyor. Oysaki arada birçok fark bulunuyor. O sonuca kadar götüren adaylar farklı, konjonktür farklı, ekonomi farklı, ilişkiler farklı... Kısacası birçok şey farklı. Mesela daha önce seçimlerde şu vardı; Siz parti genel başkanına oy atıyordunuz. Ancak günümüzde Cumhurbaşkanı adayları farklı, parti adayları farklı. Bizim toplumun sağduyusuna güveniyorum ben. Seçmenlerin adayları genellikle çok iyi analiz ettiğine, değerlendirdiğine inanıyorum. Bir tarafta Cumhurbaşkanını değerlendirecekler, bir tarafta  milletvekili adayını... Diyecekler ki, 'Ben bu milletvekili adayını tanımıyorum' ya da 'tanıyorum ama daha önceki hizmetlerini beğenmiyorum...' Ancak orada şunu diyebilirler; 'Bu dönemde de bu aday bence milletvekili olmalı. Bu dönem ilimizi mecliste o temsil etmeli'... 

SÜRPRİZ BEKLEMİYORUZ, SAHADAKİ DÖNÜŞLER GÜZEL
Aslında örneğin ben aday olurken, bilimle siyasetin ortak bir noktada, bunların gerçeklerine yani bilimin gerçekleri, siyasetin gerçekleri anlayışını getirip çok farklı bir siyaset üslubu  izleyeceğimi şimdiden söyleyebilirim. Bu konuda özellikle detaya girdim çünkü bu bir ön yargı diye düşünüyorum. Bu ön yargının da yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunun sonuçlarını zaten 14 Mayıs seçimlerinden sonra da göreceğiz. 

Biz, Büyük Birlik Partisi olarak sürpriz beklemiyoruz, iddialıyız. Partimizin Zonguldak'tan bir milletvekili çıkarmasını sürpriz değil, normal bir sonuç olarak görüyorum. Seçileceğimize inandığımız için sahalardayız.  

Bizim burada partimizi ve kendimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı çok iyi anlatmak, gerekli kitlelere ulaşmak ve duyurmak gerekiyor. Bu bağlamda seçim çalışmaları kapsamında ziyaretler gerçekleştiriyoruz."

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Yaklaşık 40 dakika süren ziyaret, fotoğraf çekimi ile sona erdi.