YAĞLI BOYA ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR

RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ

GÜNDEM 17.01.2022 17:49:51 0
YAĞLI BOYA ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR

YAĞLI BOYA ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR
RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ
SANATSEVERLER KENDİ SANATLARINI İCRA EDİYOR
Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde vatandaşlara hizmet veren BELMEK bünyesinde açılan yağlı boya ve karakalem eğitimlerinin verildiği resim kursu, sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.
Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) açtığı resim kursları ile hem vatandaşlara resim yapmanın inceliklerini öğretiyor hem de hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor. 45 branşta Düzce’nin dört bir yanında açtığı kurslarla meslek edindirme konusunda marka haline gelen BELMEK, vatandaşların sosyal yaşamda aktif olmasını, becerilerini keşfedip geliştirmesi ve meslek edinmelerine katkı sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede görsel sanat denince akla gelen ilk sanatlardan biri olan resim kursuna da yoğun ilgi gösteriliyor. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerde geleceğin ressamlarının yanı sıra kendilerini keşfetmek isteyen vatandaşlara fırsat sunuluyor.
HAFTANIN 5 GÜNÜ RESİM KURSU VAR
Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde de devam eden resim kursuna 40 kursiyer farklı modüllerde kendilerini geliştiriyor. Yağlı boya ve karakalem modüllerinde 2015 yılından bu yana eğitim veren resim öğretmeni Banu Demirağ,  “Yağlı boya resim öncesi ve kullanılan malzemeleri tanıyarak başlıyoruz. Çalışmalarda renk, doku, perspektif ve ton değerlerine ağırlık veriyoruz. Ayrıca kursiyerlerimizin taleplerine göre karakalem çalışması da yapıyoruz. Karakalemde obje ve model çalışmaları yapıyoruz. Oluşturduğumuz gruplarla farklı modüllerde kursumuzu sürdürüyoruz. Yılsonunda yaptığımız çalışmaları sergileyerek Düzcelilerin beğenisine sunacağız” ifadelerinde bulundu.
Kültür Merkezindeki resim kursunda 10 kişilik gruplar halinde haftanın 5 günü farklı alanlarda resim eğitimi veriliyor.