Yaralanan avukat şikâyetini bakın nasıl geri aldı!...

Yaralanan avukat şikâyetini bakın nasıl geri aldı!...

GÜNDEM 19.10.2021 20:35:43 0
Yaralanan avukat şikâyetini bakın nasıl geri aldı!...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobilin çarpması sonucu yaralanan motosiklet sürücüsü avukat Ahmet Köse, şikayetçi olduğu otomobil sürücüsü İsmail Sevinç'in aracının arka camına 'Sağdan ve soldan gelen motosiklete dikkat’ yazdırmasıyla şikayetini geri aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan kazayla ilgili konuşan Köse, farkındalık oluşması amacıyla böyle bir yazıyla şikayetini geri alabileceğini söylediğini ve Sevinç'in de kabul ettiğini söyledi.
Ereğli ilçesinde avukat Ahmet Köse, geçen Temmuz'da motosikletiyle seyir halindeyken önünde ki otomobilin aniden kendi şeridine geçmesi sonucu çarpıştı. Güvenlik kamerasına da yansıyan kazada, devrilen motosikletin sürücüsü Ahmet Köse yaralandı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Köse, otomobil sürücüsü öğretmen İsmail Sevinç'ten şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamın iki tarafta uzlaşmaya çağrıldı. Avukat Köse, otomobil sürücüsü Sevinç'in aracının arka camına motosikletlere yol verilmesi gerektiğini belirten bir yazması halinde uzlaşabileceğini söyledi. Teklifi kabul eden Sevinç, aracının arkasına iki motosiklet fotoğrafıyla birlikte 'Sağdan ve soldan gelen motosiklete dikkat' yazısını yazdırdı. Köse'de şikayetinden vazgeçti. 
Avukat Ahmet Köse, motosiklet sürücülerinin trafikte hatalı şerit değiştiren otomobiller nedeniyle zor anlar yaşadığını söyledi. Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir yazının yazılması teklifini Sevinç'in kabul ettiğini ifade eden Köse, "O gün ben yolumdaydım. İsmail hoca da büyük bir ihtimalle sağ aynasına dikkat etmediğini düşünüyorum. Belki de dikkat etti ama görmedi. O da olabilir. Önüme kırması ile minik bir kaza geçirdik. Aslında bizim kaza çok büyük bir hasara sebebiyet vermedi. Ama kazada ben yaralandığım için doğal olarak Savcılık bir soruşturma yapıyor. Taksirle yaralama yani trafik kazası yaralanma suçları da uzlaştırmaya tabi. Uzlaştırmacı aradığı zaman dedim ki benim şikâyeti geri almadan yana bir sorunum yok. Böyle bir talebim var.  Eğer İsmail hoca kabul ederse şikâyetten vaz geçeceğimi söyledim. İsmail Bey yanıma geldi. Kendisi ile konuştuk. Kendisi de eğitimci olduğu için bur tür meseleleri biliyor. Kendisi bunu hemen yerine getireceğini söyledi. Savcılık şikâyet dosyasını geri alarak dosyayı düşürdük. Burada ki bizim meselemiz şu, İsmail beyin dediği gibi olur ki bir kazanın bir canın zarar görmesine engel olabilirsek bizim için ne mutlu. Derdimiz bu. Bir de farkındalık yaratmak istiyoruz. Kamuoyu gördün bilsin. Artık motorlarla, bisikletlerle araçlar aynı yolu kullanıyor. Bunların her biri araç. Kamyonun taksiden nasıl üstünlüğü yoksa taksinin de motosikletten, motosikletin de bisikletten üstünlüğü yok. Burada tamamına dikkat etmesi gereken yaya. Yayalarla ilgili müthiş kampanyalar oluşturuldu. Yaya geçidinde nasıl durulması gerektiği, yayaya yol verilmesi ile ilgili bir sürü şeyler yapıldı. Ama trafikte ki küçük araçların, büyük araçlara yönelik tavırları, büyük araçların küçük araçları yok saymalarına yönelik ülkemizde çok da bir çalışma yok. Burada hepimize görev düşüyor. Kazaya uğradık diye bizim sorumluluğumuz bitmiyor. Aynı şekilde sizlere de görev düşüyor. Ben bu haberi takip edip bulduğunuz için sizlere de teşekkür ediyorum" dedi.

Öğretmen İsmail Sevinç ise kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını anlatarak, şöyle dedi:
“Önce herkesi kurallara uymaya davet ediyorum. Ufak bir dikkatsizlik sonucu bir kaza başımıza geldi. Kazada Ahmet Beyde herhangi bir sıkıntı olmadı. Ondan dolayı çok mutluyum. Sosyal bir farkındalık yaratmak için bu yazıyı arabaya asmaya karar verdim. Belli bir süre arabanın arkasında kalacak. Ondan sonra insanların dikkatini çeker. Böylelikle birkaç kazayı önleyebilirsek o bizim için çok mutluluk verici olur. Görenler ilk önce şaşırıyor. Ancak farkındalık yarattığı belli oluyor. İlgi çekti. Yazıyı görenler ilk önce neden yaptırdığımı soruyorlar. Bende başımıza küçük bir kaza geldiğini, motorcuların trafikte çok sıkıntı yaşadıklarını ve motorcularında trafik kurallarına uymaları gerektiğini söylüyorum. Kısacası bu yaptığımız farkındalık yaratma anlamında çok etkili oldu" dedi.