Zonguldak artık enerjinin de başkenti olma yolundadır

2022 Yılı TBMM bütçesi üzerinde AK Parti Grubum adına söz almış bulunuyorum.

Siyaset 7.12.2021 16:26:00 0
Zonguldak artık enerjinin de başkenti olma yolundadır

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri 

2022 Yılı TBMM bütçesi üzerinde AK Parti Grubum adına söz almış bulunuyorum.   

Bütçe görüşmelerinin ilk gün ve ilk konuşmacısı olarak bu kürsüden Yüce Meclis’imizi selamlıyorum.
Burada yapacağımız çalışmaların sükûnet ve selametle tamamlanarak ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 
Bizlerin milletvekilleri olarak bu çatı altında yapacağımız her türlü olumlu yapıcı ve uzlaşmacı davranış inanıyorum ki milletimiz nezdinde de olumlu yankı bulacaktır. 

Bugün burada Zonguldak Milletvekili olarak bulunmaktan büyük onur ve gurur duyduğum Gazi Meclisimiz, herhangi bir Meclis değildir. 
Burası İstiklal Harbi’ni bizzat yönetmiş ve 100 yıllık tarihi boyunca da Türkiye’nin yolunu aydınlatmıştır. 
Güçlü Türkiye güçlü Meclis anlayışımızın bir gereği olarak gözbebeğimiz olan TBMM için, 
2022 yılı bütçe teklifimiz 2 milyar 198 milyon 221 bin tl dir. 
Bunun yüzde 90 cari giderler, 
Yüzde 5 ise yatırım giderleridir. 
Bütçemizin yüzde 68,7 personel giderlerinden oluşmaktadır. 
Değerli arkadaşlar, Gazi Meclis’imize her gün ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçileri ağırlamaktadır. 
Pandemi dönemleri dışında Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı günlerde ortalama 5 bin vatandaşımızın ziyaretçi olarak geldiği TBMM Türkiye’nin vitrini olması sebebiyle ayrı bir önem taşımaktadır. 

Bu çerçevede milletvekillerine, personellere ve ziyaretçilere verilen hizmetin kaliteli hızlı etkin ve verimli olabilmesi için özveri ile çalışan TBMM Başkanımız Sayın Mustafa ŞENTOP başta olmak üzere her kademeden Meclis personeline teşekkür ediyorum.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri, 

Yıllardır Emeğin başkenti olan Zonguldak artık enerjinin de başkenti olma yolundadır. Şehrimizin her kademesinde istihdama yönelik yeni yatırımlar yapılırken, Ereğli’de tersaneler bölgemizin yeniden canlanması, Organize sanayi bölgelerimizin gelişmesi ve son dönemlerde enerjiye olan ihtiyacın artmasıyla madenlerimizin de daha aktif hale gelmesi için adımlar atılmaktadır.

Şehrimizin huzuru ve refahı için gece gündüz çalışan her zaman yapıcı ve çözüm odaklı ve iyi niyetle yaklaşan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere değerli kabine üyesi bakanlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Bu noktada iki değerli bakanımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. 

Şehrimizin Sahil düzenlemesi ve lavuar alanı gibi yıllardır kangren olan sorunlarının çözümü için bizlere yol gösteren, yardımcı olan, kapısını rahatça çaldığımız Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyorum.

Yine Zonguldak’ın ulaşım sorununu rahatlatacak olan Mithatpaşa Tünelleri ve kavşak düzenlemesinin çok yakın bir zamanda Zonguldaklı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu vesile ile bizlerden desteğini esirgemeyen 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil KARAİSMAİLOĞLU’na da teşekkür ediyorum 

Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı yaklaşırken şehrim ve ülkem adına çok mutluyum. 
Bıkmadan usanmadan, engellere aldırmadan, “Yapamazsın” diyenlere kulak asmadan.  
Unutma  
Her arayan bulamaz lakin bulanlar arayanlardır !! düsturuyla hareket ettik  
Ararsan… Bulursun.
Yeter ki… 
Kerem‘in Aslı‘ya… 
Ferhat‘ın Şirin‘e duyduğu aşkla… 
İnançla ve inatla… Ara
Türkiye aradı ve… Karadeniz’de, “Tarihin en büyük doğalgaz rezervini” buldu

Şimdi, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği 540 milyar metreküp doğalgazın 2023 yılına yetişmesi için deniz ve karada gece gündüz hummalı çalışma var. 
2023 yılında vatandaşlarımızın kullanımına sunulması planlanan Karadeniz gazının ana hatta aktarılacağı Zonguldak Filyos'ta hummalı bir çalışma yürütülüyor. 
Bu uğurda emek veren Enerji Bakanımız Fatih DÖNMEZ başta olmak üzere TPAO Genel Müdürlüğüne, teknik ekibi ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.


Bölgenin kaderi değişiyor
Filyos Limanı… Türkiye’nin, “Üçüncü büyük limanı” olacak.
Endüstri bölgesi 2 milyon metrekare… 
Bunun 1 milyon metrekaresi TPAO’ya teslim edildi… 
Altyapısı tamamlanmak üzere… 
Doğalgaz işleme rafinerisi inşaatı başladı… 
Karadeniz’den çıkan doğalgaz burada, “İşlemden” geçecek… Ve “Marmara Boru Hattı’na” bağlanacak… Konutlarımızda, kendi gazımızı yakacağız, sanayide kendi gazımızı kullanacağız. 

İşte dünya ve ülkemiz salgın ve bun bağlı ekonomik krizle boğuşurken biz 2023 hedeflerimize böyle güçlü ve emin adımlarla ilerliyoruz. 

Sözlerime son verirken Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ve diğer tüm kurumlarımızın 2022 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.