ZONGULDAK’TA VERGİ HAFTASI KUTLANDI
Zonguldak’ta, toplumda vergi bilincini artırmak amacıyla her yıl düzenlenen ‘Vergi Haftası’, Valilik binası önünde gerçekleştirilen törenle başladı. Bu yıl 36’ncısı kutlanan etkinlik, şehrin önemli isimlerini bir araya getirdi.
ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, Vergi Dairesi Başkanı Recep Serdar, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Resmî törenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
VERGİ BİLİNCİ VE GÖNÜLLÜLÜK VURGUSU
Verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ve vatandaşların vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığı kazanması amacıyla düzenlenen bu etkinlik, her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanıyor. Yetkililer, verginin ülke kalkınması için hayati önem taşıdığını vurgularken, vergi bilincinin küçük yaşlardan itibaren aşılanmasının gerekliliğine dikkat çekti.
VALİ HACIBEKTAŞOĞLU’NA ZİYARET
Törenin ardından Vergi Dairesi Başkanı Recep Serdar ve beraberindeki heyet, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Görüşmede, Zonguldak’taki vergi uygulamaları ve mükelleflerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.
VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları düzenlenerek, vatandaşların vergiye dair soruları yanıtlanacak. Ayrıca, öğrencilere yönelik eğitim programları ve vergi bilincini artırmaya yönelik seminerler gerçekleştirilecek.
Vergi Haftası etkinliklerinin Zonguldak’ta büyük bir ilgiyle karşılandığı gözlemlenirken, yetkililer, toplumun tüm kesimlerini bu sürece aktif olarak dahil etmeyi hedeflediklerini belirtti.